Кредитний рейтинг Укрзалізниці підвищили до рівня uaBBB-

Кредитний рейтинг Укрзалізниці підвищили до рівня uaBBB-

Укрінформ
Рейтингове агентство IBI-Rating підвищило довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ «Укрзалізниця» з рівня uaВВ до рівня uaBBB - зі зміною прогнозу з «позитивний» на «у розвитку».

Про це Укрінформу повідомили в рейтинговому агентстві.

«IBI-Rating повідомляє про підвищення довгострокового кредитного рейтингу ПАТ «Укрзалізниця» з рівня uaВВ до рівня uaBBB - зі зміною прогнозу з «позитивний» на «у розвитку», - йдеться у повідомленні. 

Перегляд кредитного рейтингу облігацій зумовлений отриманням згоди від власників єврооблігацій на виключення з умов обігу застереження по крос-дефолту за банківськими кредитами, стосовно яких ведеться реструктуризація. Також Рейтингове агентство відзначає позитивну динаміку фінансових результатів, своєчасність виконання боргових зобов'язань та зниження рівня боргового навантаження. 

За даними консолідованої фінансової звітності, складеної за МСФЗ, чистий дохід ПАТ «Укрзалізниця» за 2017 рік збільшився, порівняно з попереднім роком, на 11,1% - до 73 938,2 млн грн. Підсумком діяльності став чистий прибуток у розмірі 114,5 млн грн, тоді як протягом кількох попередніх років діяльність була збитковою.

Читайте також: Укрзалізниця: обсяг інвестицій в оновлення вагонів випереджає доходи компанії

Зазначається, що за рахунок поетапного погашення банківських кредитів, а також у результаті повного погашення внутрішніх облігацій зобов'язання ПАТ «Укрзалізниця» за запозиченнями знизилися до 33 511 млн грн (в еквіваленті). Чисті фінансові зобов'язання за підсумками 2017 року знизилися на 4,9% і становили 33 379 млн грн (в еквіваленті). 

"Чутливість до валютного ризику частково знижується наявністю валютної виручки від транзитних перевезень. Крім того, у 2018 році  ПАТ «Укрзалізниця» планує запустити квазі-хеджовані інструменти", - зазначають аналітики агентства. 

ПАТ «Укрзалізниця» утворено на базі Державної адміністрації залізничного транспорту, підприємств та установ залізничного транспорту загального користування, які реорганізовуються шляхом злиття, нагадують у IBI-Rating. 

Укрзалізниця - природний монополіст із залізничних транспортних перевезень на території України, що забезпечує стабільний грошовий потік від операційної діяльності. При цьому Товариство залежить від державного регулювання, насамперед, встановлення тарифів на перевезення. Зберігається потреба в значних обсягах капіталовкладень в оновлення  рухомого складу Укрзалізниці, зважаючи на його високу зношеність, констатують аналітики.

Як уже повідомлялося, у 2016-2018 роках Укрзалізниця оновила на 15% парк вантажних вагонів. Крім цього, вже цього року компанія отримає 30 нових локомотивів General Electric.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-