Укрзалізниця: обсяг інвестицій в оновлення вагонів випереджає доходи компанії

Укрзалізниця: обсяг інвестицій в оновлення вагонів випереджає доходи компанії

Укрінформ
Обсяг інвестицій Укрзалізниці в оновлення рухомого складу випереджає доходи компанії.

Про це повідомив директор з економіки і фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, повідомляє прес-служба.

«Обсяг інвестицій Укрзалізниці в оновлення рухомого складу випереджає доходи компанії. У цьому році ми спрямували на інвестиції вже на 1,5 млрд грн більше, ніж загалом отримали надходжень на свій інвестиційний рахунок від зміни тарифів на вантажні перевезення», - повідомив Андрій Рязанцев.

Він додав, що зростання цін вітчизняних товаровиробників є значно вищими, ніж збільшення вартості перевезення вантажів залізничним транспортом.

Так, за даними Державної служби статистики, індекс цін виробників промислової продукції в другому кварталі 2018 року до відповідного періоду 2017 року склав 118,6%. 

«Зокрема, видобування кам'яного вугілля, металевих руд - 139%, виробництво коксу та продуктів нафтопереробки - 132%, металургійне виробництво - 120%, машинобудування, постачання електроенергії - 122%. Водночас індекс тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом у другому кварталі 2018 року відповідно до аналогічного періоду минулого року склав лише 113,6%», - зауважив Рязанцев.

Читайте також: Укрзалізниця ініціює підвищення тарифів на перевезення вантажів у вагонах

В Укрзалізниці також повідомляють, що загалом з початку 2018 року компанія вже придбала 2287 вантажних вагонів, з яких 1837 вагонів побудовано на власних виробничих потужностях філій товариства. Торік Укрзалізниця придбала 2721 вантажний вагон, з яких 2606 вагонів було побудовано на власних підприємствах. При цьому рухомий склад Укрзалізниці, який на ринку залізничних перевезень складає лише 40%, і надалі залишається у великому дефіциті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-