Продан хоче, аби НАБУ перевірила причетність ГПУ до викрадення товарів із митниці

Продан хоче, аби НАБУ перевірила причетність ГПУ до викрадення товарів із митниці

Укрінформ
В.о. голови ДФС Мирослав Продан звертається до НАБУ із проханням провести розслідування з приводу можливої причетності працівника ГПУ до викрадення товарів з Одеської митниці на суму 150 мільйонів гривень.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з начальником Одеської митниці ДФС Олександром Власовим у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мова йде про викрадення зі складських приміщень арештованих товарно-матеріальних цінностей, а саме 37 контейнерів з нерозмитненим товаром на загальну суму орієнтовно 150 мільйонів гривень... Враховуючи те, що у мене є всі підстави стверджувати про причетність до даного злочину співробітника Генпрокуратури України, я звертаюсь із заявою до НАБУ про проведення неупередженого розслідування з даного приводу», - сказав Продан.

Він додав, що виявлення, арешт і подальші дії щодо пошуку викраденого товару проводилися виключно співробітниками Державної фіскальної служби України.

Він стверджує, що в ході оперативно-розшукових заходів було встановлено причетність до викрадення товару “відомої у певних колах групи Амінева-Сердюка».

«До речі, останній (Сердюк - ред.) до цього часу працює у Генеральній прокуратурі та перебуває на лікарняному. Щодо кришування даним співробітником Генпрокуратури я неодноразово інформував керівництво Генпрокуратури, з того моменту, коли приступив до своїх обов'язків. Кожного разу я отримував інформацію про те, що даний співробітник перебуває на лікарняному, у відпустці, що він звільнений і так далі. Але наскільки мені відомо, до останнього часу даний співробітник працює у підрозділі, який здійснює нагляд за роботою митниці», - додав Продан.

Голова ДФС зауважив, що за результатами проведених заходів вдалося виявити та вилучити товар на різних ринках України, зокрема у Харківській та Одеській областях.

«Йдеться про тканину, техніку, трактори, запчастини та інші речі», - сказав він.

У свою чергу керівник Одеської митниці Власов зазначив, що з невідомих для нього причин слідчий прийняв рішення про передачу конфіскованих контейнерів під відповідальне зберігання товариству, яке має склад не у зоні діяльності Одеської митниці. При цьому він попросив Продана відсторонити його від посади на час розслідування цієї справи.

«Враховуючи викладені факти, прошу вас, Мирославе Васильовичу (Продан - ред.), здійснити службове розслідування, на час якого прошу мене відсторонити від посади», - сказав Власов.

У відповідь Продан повідомив, що дав доручення підрозділу внутрішньої безпеки центрального апарату фіскальної служби України провести службове розслідування та на період даного розслідування відсторонив керівника Одеської митниці від виконання обов'язків.

Як повідомлялося, 21 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ збирає докази у справі проти в.о. голови Державної фіскальної служби Продана.

Читайте також: Продан заявляє про "шалений тиск" з боку правоохоронців

За словами Луценка, у нього багато претензій до Продана, зокрема, з приводу епізодів контрабанди, які допустили його підлеглі.

Як заявив Луценко, на території одеського ринку "7 кілометр" правоохоронці знайшли товарів на 150 млн грн, які були необлікованими і без жодних документів про проходження митної процедури.

Він припустив, що це товар, який належить не тільки затриманому співробітниками Державної фіскальної служби України екс-співробітнику Одеської митниці Денису Аміневу, якого пов'язують із контрабандою, а й іншим структурам. Луценко додав, що відповідальність за те, що така кількість товару проходить через Одеську митницю без жодного документального оформлення, має нести керівництво митниці.

8 серпня співробітники Державної фіскальної служби України затримали колишнього працівника Одеської митниці Амінева, діяльність якого пов'язують із контрабандою. За даними ДФС, Амінева підозрюють у викраденні арештованих товарів - 37 контейнерів із нерозмитненим вантажем орієнтовною вартістю 154 млн грн. Ці товари зберігалися на території митного посту "Одеса-Центральний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-