"Нібулону" не вигідно везти своїми баржами кавуни до Києва - гендиректор

Укрінформ
Компанії "Нібулон" не вигідно везти киянам херсонські кавуни своїми баржами по Дніпру безпосередньо до самого Києва - через непродуктивні перевезення.

Про це поінформував журналістів у місті Гола Пристань на Херсонщині генеральний директор ТОВ СП "Нібулон" Олексій Вадатурський під час завантаження там вирощених в регіоні кавунів і динь на баржу компанії "Нібулон", що відправилась у середу вгору по Дніпру до міста Переяслав-Хмельницький Київської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми планували привезти кавуни до Києва, зразу, безпосередньо (а не до міста Переяслав-Хмельницький - ред.). Ми сіли, підрахували, і зрозуміли, що якщо ми будемо везти до Києва, то нам треба буде платити за причальні споруди, нам треба вивчати глибини для того, щоб ми потрапили до Києва, нам треба буде сплачувати річковому порту за послуги. В даному випадку ми повинні були сплачувати за перевезення до Києва і зворотнім шляхом, а для нас це непродуктивні витрати", -  розповів Вадатурський.

За його словами, через ці непродуктивні витрати вартість перевезення вантажів баржами "Нібулона" здорожчала б на 1 гривню 70 копійок на кілограм вантажу.

Відтак, було вирішено везти херсонські кавуни баржею не до самого Києва, а до міста Переяслав-Хмельницький Київської області, де у компанії "Нібулон" є термінал. "Таким чином, ми скоротили, зменшили плату на перевезення. У Переяслав-Хмельницькому ми відвантажуємо кавун, і будемо забирати (звідти на баржу - ред.) нашу сільгосппродукцію", - сказав Вадатурський.

Читайте також: Удвічі більше ніж торік: до Києва відправили баржу з херсонськими кавунами

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у середу вранці відправилась із міста Гола Пристань перша у 2018 році, і друга протягом останніх 15-ти років, баржа з херсонськими кавунами і динями для жителів Києва. На її борту - 500 тонн баштанних, у тому числі 80 тонн динь. Баржа має прибути до міста Переяслав-Хмельницький Київської області 27 серпня. А звідти херсонські кавуни та дині доставлять автотранспортом до столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-