Уряд готує стратегію, яка має позбавити Україну

Уряд готує стратегію, яка має позбавити Україну "фінансових кайданів" - Гройсман

Укрінформ
Зобов'язання по обслуговуванню зовнішніх боргів значно стримує Україну на шляху її розвитку, тому у середу уряд ухвалить середньострокову стратегію управління держборгом на 2018-2020 роки.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 2005 по 2013 рік нас, усіх українців, завели в абсолютну залежність перед зовнішніми та внутрішніми кредиторами у вигляді державного боргу, який є надзвичайно високим тягарем для національної економіки та для кожного громадянина. Саме цей борг нас стримує у тому, щоб швидше підвищувати соціальні стандарти, краще забезпечити потреби українських громадян, зміцнювати нашу обороноздатність та багато іншого", - сказав Гройсман.

За його словами, реалізація середньострокової стратегії управління держборгом на 2018-2020 роки дозволить із часом позбутися цих фінансових кайданів.

Як повідомлялося, Національний банк очікує скорочення державного боргу у 2018 році і прогнозує його на рівні 70% від валового внутрішнього продукту. При цьому, Міністерство фінансів повідомляло про свої очікування рівня цього показника - до 82,4% від ВВП.

Читайте також: У липні міжнародні резерви України скоротились на 1,3% - НБУ

Так, за даними Мінфіну, прогнозований максимальний розмір гарантованого держборгу до кінця цього року становитиме близько 747,6 млрд грн, що в 2,3 рази більше, ніж заплановані показники 2017 року.

У цілому до кінця 2018 року, за прогнозами Мінфіну, держборг не повинен перевищити 2,756 трлн грн.

Державний борг України на червень 2018 року становив 76,3 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-