У липні міжнародні резерви України скоротились на 1,3% - НБУ

У липні міжнародні резерви України скоротились на 1,3% - НБУ

Укрінформ
Станом на 1 серпня 2018 року міжнародні резерви України становили 17,7485 мільярда доларів США, скоротившись за липень на 1,3% насамперед через здійснення платежів за державним боргом, номінованим в іноземній валюті.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України. 

«Міжнародні резерви України становили 17 748,5 млн дол. США (в еквіваленті) станом на 1 серпня 2018 року, за попередніми даними. За липень резерви скоротилися на 1,3% насамперед через здійснення платежів за державним боргом, номінованим в іноземній валюті. На обслуговування та погашення державного та гарантованого держборгу в іноземній валюті (крім платежів на користь МВФ) було спрямовано 321,5 млн дол. США. Зокрема, 231,6 млн дол. США з них - на обслуговування та погашення за ОВДП, номінованими в інвалюті», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що на обсяг резервів вплинули інтервенції Національного банку на міжбанківському валютному ринку. Як і в червні, з огляду на переважання попиту на валюту над її пропозицією у липні Національний банк продовжив продаж іноземної валюти на міжбанківському ринку для згладжування надмірних коливань обмінного курсу. За минулий місяць чистий продаж валюти Національним банком становив 64,4 млн дол. США.

Зокрема, у першій половині липня Національний банк купив 99 млн дол. США шляхом інтервенції за вибором найкращої ціни. У другій половині він активізував продаж іноземної валюти для запобігання надмірній волатильності обмінного курсу: за підсумками місяця було продано 163,3 млн дол. США, у тому числі через інтервенцію за вибором найкращої ціни - 135,2 млн дол. США та під час аукціону - 28,1 млн дол. США. 

Читайте також: +10% до зарплатні – хіба це втримає того, хто хоче поїхати?

Водночас основним джерелом поповнення резервів у липні залишалися надходження на користь уряду від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті, у сумі 130,9 млн дол. США та 60,5 млн євро. Крім того, на обсяг резервів вплинули переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості, курсу долара США до інших валют та банківських металів) на суму 45,9 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-