В Укроборонпромі готуються продавати активи лише через ProZorro

В Укроборонпромі готуються продавати активи лише через ProZorro

Укрінформ
Державний концерн "Укроборонпром" розпочав модернізацію системи закупівель та продажів. 

Після завершення модернізації активи всіх підприємств-учасників концерну продаватимуться виключно через систему електронних аукціонів ProZorro.Продажі, повідомляється на сайті ProZorro.Продажі.

“Нова система має прозоро охопити всі продажі активів концерну, а також комерційні, некомерційні та допорогові закупівлі, мати механізми автоматизованого контролю, планування закупівельної діяльності тощо. У створенні системи ми базуємося на принципах і підходах ProZorro, тобто на повній прозорості і підзвітності, а також рівному і легкому доступі для бізнесу і громадськості”, - повідомив директор дивізіону спецекспортерів, постачання, інформації та аналітики ДК "Укроборонпром" Віталій Цвігун.

Як зазначається, єдина модернізована система замінить різні електронні торговельні майданчики, які зараз використовуються на підприємствах концерну. Ця система базуватиметься на двох успішних рішеннях родини ProZorro: як у питанні закупівель, так і в питанні продажів. 

Для роботи з модернізованою системою продажів і закупівель концерн оголосив кваліфікаційний відбір для електронних майданчиків. Критерії цього відбору були розроблені за результатами наради з представниками крупних майданчиків електронних торгів, за участю керівництва Укроборонпрому. 

Читайте також: Одеський авіаційний почав міжнародний проект з виробництва літаків

Перші аукціони з продажу активів Укроборонпрому відбудуться вже восени.

Серед обов’язкових умов для майданчиків - наявність договору з ДП "Прозорро.Продажі" та ДП "Прозорро", а також безперешкодний доступ для реєстрації потенційних учасників до участі в електронних торгах.

ДК "Укроборонпром" об’єднує більше 100 підприємств-учасників у 5 основних галузях оборонної промисловості, зокрема, у розробці та виготовленні озброєння та техніки, науковій діяльності та експортно-імпортних операціях. Концерн має більше 10 конструкторських бюро, загальна кількість співробітників концерну - близько 80 000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-