Одеський авіаційний почав міжнародний проект з виробництва літаків

Одеський авіаційний почав міжнародний проект з виробництва літаків

Укрінформ
ДП "Одеський авіаційний завод" разом з американською компанією Aviastar Invest Corp та DISTAR CZ a.s. з Чехії досягли домовленості про початок кооперації з розробки та виробництва літаків в Україні.

Про це повідомляє прес-служба ДК “Укроборонпром”, до складу якого входить "Одеський авіаційний завод".

"Міжнародне співробітництво у сфері авіабудування – це основа для розвитку українських авіапідприємств. Україна є однією з небагатьох країн у світі, яка може створювати літаки, і наша задача – об'єднати українські конструкторські та виробничі потужності із сучасною західною авіонікою. Це дозволить ефективно інтегрувати українське авіабудування у загальносвітову систему", – заявив заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" з авіабудування Олександр Пащенко, коментуючи домовленості.

Читайте також: НАТО модернізує авіабазу в Албанії

Також підприємства домовились про створення міжнародного Регіонального сервісного центру для проведення поточного і капітального ремонту літаків і вертольотів, а також запровадження ряду процедур і процесів у контексті організації навчання курсантів і пілотів за діючими програмами НАТО.

Як повідомлялося, під час міжнародного авіасалону Farnborough Airshow-2018 відбулось підписання генеральної угоди між ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром", та Aviall Services, Inc., підрозділом компанії Boeing. Ця угода дозволяє налагодити тісну взаємодію у виробництві модернізованих літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178, сімейство яких матиме позначення Ан-1X8 NEXT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-