АМКУ зацікавився придбаннями власника Rozetka.ua

АМКУ зацікавився придбаннями власника Rozetka.ua

Укрінформ
Антимонопольний комітет розпочав розгляд справ про концентрацію на ринку електронної комерції, внаслідок якої власник онлайн-майданчика Rozetka.ua набуде контроль над низкою інших майданчиків електронної торгівлі.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Зазначається, що у липні в Антимонопольному комітеті України розпочато, зокрема, розгляд справи про концентрацію у вигляді придбання компанією "Temania Enterprises Ltd" (м. Лімасол, Кіпр) частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю "Уапром" (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Також досліджується придбання Temania Enterprises Ltd частки в статутному капіталі інших підприємств: ТОВ "Аукро Україна" (м. Київ, Україна), ТОВ "Тіу.Ру" (м. Москва, Російська Федерація), торгового унітарного підприємства "Проект Ділбай" (м. Мінськ, Білорусь), товариства з обмеженою відповідальністю "Рекламне Агентство Сату.кз" (м. Алмати, Казахстан), що також забезпечує перевищення 50% голосів у їхніх вищих органах управління.

"У результаті зазначених концентрацій покупець (який володіє онлайн-майданчиком для торгівлі (далі - маркетплейс) Rozetka.ua) набуде контроль над маркетплейсами об'єктів придбання, а саме: Prom.ua, Bigl.ua, Shafa.ua, Crafta.ua, Kabanchik.net, Zakupki.prom.ua, Satu.kz, Deal.by тощо", - зазначають в АМКУ.

Читайте також: Верховний Суд підтримав АМКУ в справі про завищену ціну ліків

У комітеті просять висловлювати свої зауваження та пропозиції щодо зазначених концентрацій на електронну адресу: concentrations@amcu.gov.ua до 21 серпня 2018 року.

Зазначені справи відкриті з метою проведення поглибленого дослідження впливу концентрацій на ринки електронної комерції, зокрема, сферу надання послуг онлайн-майданчиків для торгівлі товарами (послугами).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-