Податковий борг із початку року скоротився на 9,8 мільярда - ДФС

Податковий борг із початку року скоротився на 9,8 мільярда - ДФС

Укрінформ
Державна фіскальна служба за сім місяців 2018 року домоглася зменшення податкового боргу на 9,8 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДФС, посилаючись на директора департаменту погашення боргу Сергія Янчука.

"За рахунок вжитих заходів протягом січня-липня поточного року підрозділами погашення боргу ДФС забезпечено скорочення податкового боргу та упереджено його зростання на 9,8 млрд грн", - ідеться в повідомленні.

За словами Янчука, скорочення відбулося переважно за рахунок надходження коштів - 4,9 млрд грн та списання безнадійного боргу, у тому числі за рішеннями судів та на інших законних підставах - 1,5 млрд гривень.

«Якщо на початок 2018 року податковий борг становив 91,4 млрд грн, то вже на 1 серпня цього року сума боргу (без урахування новоствореного) мала скоротитися до 81,6 млрд грн. Для забезпечення надходження заборгованих коштів ДФС проводить низку заходів. Здійснюються не лише заходи примусового стягнення, але й, зокрема, індивідуальні консультації з платниками податків щодо напрацювання шляхів виходу підприємства з кризової ситуації по несплаті податків. Крім того, для компаній, які можуть виплатити борг, здійснюється реструктуризація заборгованих коштів», - зазначив Янчук.

Читайте також: ДФС цьогоріч перевірить 235 експортерів деревини

У загальній сумі погашеної заборгованості надходження від боржників, які перебувають у процедурі банкрутства, на 1 серпня цього року становили майже 2,1 млрд грн. Стягнуто коштів з банківських рахунків на  118,4 млн грн, за рахунок вилучення готівки - 2,2 млн грн, за рахунок коштів та майна органів управління державних та комунальних підприємств - 66,4 млн грн.

Надходження від реалізації заставного майна становили 60,8 млн грн.

Самостійно сплачено боржниками після проведення з ними упереджувальних заходів стягнення - 2,6 млрд гривень, повідомляє прес-служба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-