Гройсман розповів, як працюватиме Державний дорожній фонд

Гройсман розповів, як працюватиме Державний дорожній фонд

Укрінформ
З 2020 року 100% податків від акцизного збору і ввізного мита на пальне, імпортні машини і шини потраплятиме в Державний дорожній фонд, який запрацював цього року.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман написав у Facebook.

“Раніше гроші на ремонт доріг виділялись за принципом “що в бюджеті залишилось, те й передали”. З 2018 року в Україні запрацював Дорожній фонд. Тепер принцип розподілу грошей на українські дороги кардинально інший. У 2018 році половина податків від акцизного збору і ввізного мита на пальне, імпортні машини і шини потрапляє одразу в Дорожній фонд. З 2019 року туди направлять 75%, а в 2020 році 100% цих зборів”, - зазначив Гройсман.

За його словами, близько 60% коштів фонду виділятиметься на дороги державного і міжнародного значення - стратегічні траси та шляхи між обласними центрами, - це близько 50 тис. км. А 35% грошей Фонду направлять на допомогу місцевій владі для ремонту регіональних доріг.

Читайте також: На Донеччині запустили нову лаву на державній шахті

Прем'єр-міністр підкреслив, що після створення фонду за більшу частину доріг України (близько 120 тис. км) відповідатиме місцева влада.

За словами Гройсмана, 5% коштів, що залишились, будуть витрачені на заходи дорожньої безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, Державний дорожній фонд розпочав роботу в Україні з 1 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-