Нафта дорожчає на даних про зниження видобутку в Саудівській Аравії

Нафта дорожчає на даних про зниження видобутку в Саудівській Аравії

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у вівторок, при цьому побоювання за попит стримують зростання котирувань.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,28% - до 72,81 долара за барель, вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,4% - до 67,47 долара за барель.

Зниження видобутку нафти в Саудівській Аравії в липні обумовлене відповідним попитом з боку нафтопереробних заводів, які купують у королівства нафту, пише газета Financial Times з посиланням на обізнане джерело.

Читайте також: П’ять країн поділили нафту й газ у Каспійському морі

У понеділок ОПЕК у щомісячній доповіді з посиланням на дані вторинних джерел повідомила, що Саудівська Аравія в липні скоротила видобуток на 52,8 тисячі барелів за добу - до 10,387 мільйона барелів за добу. За даними самого королівства, які також наводяться у доповіді, його видобуток знизився ще більше - на 200,5 тисячі барелів за добу, до 10,288 мільйона барелів за добу, знівелювавши майже 40% червневого зростання.

Разом з тим ОПЕК знизила прогноз зростання попиту на нафту в світі у 2019 році на 20 тисяч барелів за добу - до 1,43 мільйона барелів за добу. При цьому організація очікує зростання пропозиції з боку країн, що не входять в ОПЕК, на 2,13 мільйона барелів за добу.

У середу інвестори очікують даних міненерго США щодо запасів нафти в країні за минулий тиждень. Аналітики вважають, що за тиждень по 10 серпня комерційні запаси "чорного золота" опустилися на 2,7 мільйона барелів, або на 0,66%, до 404,7 мільйона барелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 72,83 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 72,81 долара за барель, що на 9 центів вище за рівень закриття торгів ($ 72,61).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-