Нафтогаз збільшує ціну пропозиції на закупівлю газу вітчизняного видобутку

Нафтогаз збільшує ціну пропозиції на закупівлю газу вітчизняного видобутку

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» у серпні 2018 року планує здійснити закупівлю природного газу у вітчизняних приватних газодобувних компаній за ціною 8 209,00 грн за тисячу кубометрів (без ПДВ), що на 121 грн більше від раніше заявленої ціни на серпень.

Про це повідомляє «Нафтогаз України».

«З урахуванням пропозицій учасників ринку НАК «Нафтогаз України» збільшує ціну пропозиції на закупівлю у серпні цього року природного газу власного видобутку у приватних газодобувних підприємств України з 8 088,00 до 8 209,00 грн за тис. куб. м (без ПДВ)», - йдеться в повідомленні.

У липні Нафтогаз оголошував тестову закупівлю газу за ціною 7 629,00 грн за тис. куб. м (без ПДВ), у червні - за ціною 6 900,00 грн за тис. куб. м (без ПДВ). Зважаючи на те, що в період літнього сезону попит на газ традиційно низький, Нафтогаз не отримав жодної пропозиції від постачальників газу. Тому компанія збільшила запропоновану ціну на серпень.

Читайте також: Укртрансгаз попросив "тарифну" комісію перевірити 10 газопостачальних компаній

Як повідомлялося, згідно з Постановою Кабінету міністрів України від 22 березня 2017 року № 187 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», ціна реалізації газу для забезпечення потреб населення становить 4 942 грн за тисячу кубометрів (без ПДВ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-