Експорт українського цукру в липні знизився майже наполовину - профільна асоціація

Експорт українського цукру в липні знизився майже наполовину - профільна асоціація

Укрінформ
Україна у липні поточного маркетингового року експортувала 36,7 тис. тонн цукру, що на 46% менше, ніж у червні поточного маркетингового року.

Про це йдеться на сайті НАЦУ «Укрцукор».

«За липень поточного маркетингового року українські виробники експортували 36,7 тис. т цукру, що на 46% менше, ніж попереднього місяця», - йдеться в повідомленні.

Керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило зазначила, що основні поставки липня здійснювались в Узбекистан – 89%. Незначні відвантаження були до Молдови – 4%, Азербайджану – 3% і Таджикистану – 2%.

Сумарно за вересень-липень 2017/2018 МР експортовано 538,0 тис. т цукру.

«Попри несприятливу кон’юнктуру світового ринку, вітчизняні виробники за 11 місяців поточного маркетингового року зуміли поставити на зовнішні ринки 538,0 тис. т цукру. І хоча це на 26% менше порівняно з минулорічним показником, слід врахувати, що світова ціна знизилась майже вдвічі, а перевиробництво цукру в світі оцінюється в 7-9 млн т. Навіть за таких умов виробники виконали всі міжнародні зобов’язання і зняли надлишок цукру з внутрішнього ринку», - підсумувала експерт.

Читайте також: Держрегуляція стримує інвестиції в цукрову галузь - профільна асоціація

За її словами, з огляду на ситуацію на світовому ринку, в наступному сезоні виробникам доведеться поборотись за ринки збуту. Про те, як працювати в умовах профіциту, будуть говорити на конференції «Торгівля та Експорт цукру 2018», яка відбудеться 30 серпня 2018 року за адресою Admirall Hall, вул. Хрещатик 7/11, м. Київ.

Як повідомлялося, цьогорічні посівні площі під цукровими буряками становлять 280 тис. га, що на 13% менше, ніж минулого року. У сезоні працюватиме близько 40 цукрових заводів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-