Держрегуляція стримує інвестиції в цукрову галузь - профільна асоціація

Держрегуляція стримує інвестиції в цукрову галузь - профільна асоціація

Укрінформ
Чинний закон України «Про державне регулювання виробництва та реалізації цукру» обмежує прагнення до збільшення потужностей з виробництва цукру та вирощування цукрових буряків.

На цьому наголосили у національній асоціації "Укрцукор". 

«Для отримання якісної сировини необхідне вкладення коштів «в землю» для підвищення її родючості та отримання більшої урожайності та цукристості цукрових буряків. З огляду на змінність ситуації по квотах, виробники не можуть спрогнозувати майбутні обсяги посівів, та, як результат, здійснювати інвестиції довгострокового характеру», - пояснює керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

За її словами, аналогічна ситуація склалась і в сегменті переробки.

«Виробництво цукру потребує значних капітальних вкладень, які необхідно здійснювати з огляду на їх окупність. Так як виробник не може спрогнозувати обсяги квоти, яку він отримає на кілька років вперед, це формує значні складності в здійсненні модернізації», - зауважила фахівець.

Читайте також: Підтримати дерегуляцію ринку цукру закликали Раду у профільній асоціації

У зв’язку зі змінами, які відбулися на внутрішньому і світовому ринках цукру за останні роки, необхідність в адміністративному регулюванні, запровадженому чинним Законом України, втратила актуальність. Саме тому, Національна асоціація цукровиків України наголошує на необхідності прийняття законопроекту №4532 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру».

Даним документом скасовуються норми закону «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», яким визначається обмеження на поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») та встановлюються мінімальні ціни на цукор та цукровий буряк, як такого, що не виконав поставлених завдань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-