Підтримати дерегуляцію ринку цукру закликали Раду у профільній асоціації

Підтримати дерегуляцію ринку цукру закликали Раду у профільній асоціації

Укрінформ
Укрцукор закликав голову Верховної Ради якнайшвидше розглянути проект Закону України "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру".

Про це повідомляє прес-служба національної асоціації. 

"Основною метою зазначеного законопроекту є подальша дерегуляція внутрішнього ринку цукру та надання можливості виробникам цукру реалізовувати продукцію за ринковими цінами. Ухвалення зазначеного законопроекту сприятиме збереженню цукрової галузі в Україні, забезпечить функціонування ринку цукру на засадах поєднання вільної конкуренції, сприятиме підвищенню ефективності роботи цукрового комплексу, забезпеченню продовольчої безпеки держави та збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів", - йдеться у зверненні.

Окрім того, наголошується, що запровадження мінімальної ціни на цукор при профіциті на внутрішньому ринку суттєво ускладнює його реалізацію, адже ринкові ціни опускаються нижче законодавчо встановленої мінімальної ціни. У такому випадку необхідність в адміністративному регулюванні втратила актуальність.

Читайте також: Україна у травні експортувала на 29% цукру більше

Законопроект №4532 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру» був зареєстрований у парламенті 27 квітня 2016 року за підтримки профільного комітету, міністра та асоціації, а 17 травня ухвалений в першому читанні. Ініціаторами законопроекту виступає Національна асоціація цукровиків України та Всеукраїнська аграрна рада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-