Політики

Політики "видоїли" з Укрзалізниці майже всі ресурси - Омелян

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що 92% рухомого складу «Укрзалізниці» замортизовано.

Про це він сказав у ефірі каналу «112.Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«На превеликий жаль, 92% рухомого складу "Укрзалізниці" замортизовано. Термін не те, що спливає, а вже сплив», - зазначив Омелян, відповідаючи  на запитання, коли спливає термін експлуатації більшості українських вагонів. 

Причину такого показника міністр інфраструктури вбачає в тому, що «Укрзалізниця» розглядалася як дійна корова для політиків для отримання нелегальних надходжень. Це приводило до того, що багато ключових питань не розв'язувалися роками. Всі приходили, викачували ресурси і зникали». 

Читайте також: В Укрзалізниці відповіли на закиди щодо купівлі товарів в Росії

Водночас Омелян наголосив на позитивних змінах, що вже відбуваються в «Укрзалізниці». 

«Ми маємо багато позитивних зрушень щодо ремонту вагонів. Уперше цього року залізниця вкладе в капітальне оновлення свого рухомого складу більше 1 млрд доларів, тобто майже 30 млрд грн», -  повідомив міністр.

Окрім того, він нагадав про запуск минулого року потяга «Київ-Львів-Перемишль»,  який «користується величезною популярністю, всі квитки розкуплені заздалегідь». 

«У серпні цього року ми запускаємо потяг, який поєднає Мукачево і Будапешт, і завдяки цьому Мукачево стане потужним не тільки пасажирським, а й вантажним хабом, і цей потяг буде ходити євроколією», -  додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-