В Укрнафті заявили про зупинку 47 свердловин через відсутність цистерн

В Укрнафті заявили про зупинку 47 свердловин через відсутність цистерн

Укрінформ
В Івано-Франківській області у місті Надвірна виробники зупиняють роботу 47 свердловин на п’яти родовищах через відсутність цистерн для вивозу нафти.

Про це повідомляє ПАТ «Укрнафта».

«Учора ПАТ «Укрзалізниця» повідомила, що вільні цистерни є і проблема лише в тім, що наш підрядник не оформив заявки на рухомий склад в електронній системі. Із довідки від «Нафтохіміка» та інформації з електронної системи АС «МЕСПЛАН» видно, що заявки оформлялись і в червні, і в липні, і вже в серпні. На серпень потрібно 310 цистерн. «Укрзалізниця» говорить, що поки в наявності є 150, але жодна з них ще навіть не почала рухатись у напрямку Надвірної! Виробничники вже розпочали зупиняти роботу свердловин... Сьогодні буде зупинено 47 свердловин на п’яти родовищах», - повідомляє ПАТ «Укрнафта».

За їхньою інформацією, підприємство «Нафтохімік» у Надвірній на початку липня направило заявку на 224 цистерни «Укрзалізниці», тоді як за фактом доїхали лише 57 і цієї кількості було недостатньо.

Читайте також: Попит на контейнерні перевезення зростає: Укрзалізниця запустила новий маршрут

Як повідомлялося, учора підприємство «Укрнафта» заявило про критичну ситуацію з затоваренням нафти у Надвірній, що може  зупинити 13 продуктивних нафтових та нафтоконденсатних родовищ. В «Укрнафті» відсутність цистерн для затоварення нафти  називають диверсією і констатують, що наслідком цієї ситуація може стати щоденна втрата 330 т нафти та 220 куб. м газу в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-