Попит на контейнерні перевезення зростає: Укрзалізниця запустила новий маршрут

Попит на контейнерні перевезення зростає: Укрзалізниця запустила новий маршрут

Укрінформ
ПАТ "Українська залізниця" запустило регулярний контейнерний поїзд за маршрутом Одеса-порт - Дніпро-Ліски - Одеса-порт. Поїзд курсуватиме по вівторках.

Про це повідомляє департамент інформаційної політики та зв'язків з громадськістю Укрзалізниці.

"Укрзалізниця запустила регулярний контейнерний поїзд Одеса-порт – Дніпро-Ліски – Одеса-порт. Поїзд у перший рейс вирушив 31 липня зі станції Одеса-порт та сьогодні прибув до станції Дніпро-Вантажний. У контейнерах перевозилися пакувальні матеріали", - йдеться у повідомленні.

За словами в. о. голови правління Укрзалізниці Євгена Кравцова, попит на контейнерні перевезення залізничним транспортом стрімко зростає, тому залізничники пропонують своїм клієнтам нові маршрути. 

«За перше півріччя цього року Укрзалізниця перевезла понад 143,5 тис. контейнерів, що на 23% більше аналогічного періоду минулого року. Зростання таких перевезень зумовлене конкурентною швидкістю доставки товарів незалежно від  погодних умов», - зазначив він.  

Читайте також: Укрнафта заявляє про загрозу припинення видобутку на 13 родовищах

Наразі поїзд курсуватиме в тестовому режимі щовівторка. Вирушатиме зі станції Одеса-порт о 13:00 та прибуватиме на станцію Дніпро-Вантажний наступного дня о 8:29. Зворотно поїзд відправлятиметься в понеділок зі станції Дніпро-Вантажний о 2:50 та прибуватиме того ж дня о 19:37.

У департаменті інформполітики зазначають, що за наявності попиту робоча група під керівництвом директора оперативного ПАТ «Укрзалізниця» В’ячеслава Єрьоміна розгляне можливість щодо переведення цього поїзда на щоденне курсування.

«На сьогодні 1,5 % - це частка контейнерних перевезень серед інших, що здійснюється залізничним транспортом, і ми плануємо цей показник збільшувати. Так, у цьому році був організований та вже здійснив 15 рейсів контейнерний поїзд  Одеса-порт - Рожнятів Івано-Франківської області, а на початку року почав курсувати контейнерний Київ-Ліски - Чорноморська (ТІС) порт «Южний», - додав Кравцов.

Наразі основна кількість контейнерів територією України перевозиться в експортному сполученні, їх частка становить 40% від загальних обсягів перевезень (впродовж останніх 5 років частка експорту становила 33%). У загальному контейнерообігу частка перевезень контейнерів у внутрішньому сполученні не перевищує 18%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-