Вирощування органічних бобових інвестиційно привабливе для фермерів - Мінагро

Вирощування органічних бобових інвестиційно привабливе для фермерів - Мінагро

Укрінформ
У сегменті органічного виробництва найбільш інвестиційно привабливим та потенційно прибутковим для малого фермерства є вирощування бобових культур. 

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства із посиланням на виступ заступника міністра Віктора Шеремети під час Міжнародного дня поля «Органічні бобові культури - світовий тренд України».

"Органічне виробництво - це один з пріоритетних напрямів державної політики та перспективний бізнес для розвитку малого фермерства. У сегменті органіки найбільш інвестиційно привабливим є вирощування бобових культур", - ідеться у повідомленні Мінагро.

Посадовець наголосив, що фермери можуть скористатися державною підтримкою, одним із пріоритетів якої є органічне виробництво.

«Сьогодні існує великий попит на органічні бобові у світі, зокрема, в Європі. Тому малий виробник, який зробить акцент на виробництві такої продукції, отримає додаткові можливості для збільшення прибутків. А скориставшись державною підтримкою, одним з пріоритетів якої є органічне виробництво, такий виробник зможе розвивати свій бізнес», - зазначив Шеремета.

Заступник міністра додав, що в рамках державної підтримки для фермерів існує низка програм, серед яких - дешеві кредити, 80-відсоткова компенсація за насіння, здешевлення техніки та ін.

Читайте також: Сінгапур промоніторить систему контролю за продукцією птахівництва в Україні

Участь у заході, що відбувся на базі фермерського господарства «Дон Олексій Пилипович» (Вінницька область), взяли керівники фермерських господарств, представники науково-дослідних інститутів та дослідних станцій НААН України, профільних громадських організацій.

Учасники ознайомилися з новими сортами бобових культур та особливостями органічного землеробства при вирощуванні, зокрема, нуту, сочевиці, квасолі, машу, сої, отримали інформацію про шляхи реалізації майбутнього врожаю.

У Мінагрополітики нагадують, що в 2017 році Україна порівняно з попереднім періодом збільшила в 1,6 раза (до 504 тис. га) площі під зернобобовими культурами; було намолочено 1,2 млн тонн зерна при врожайності 24,6 ц/га.

У 2018 році зернобобовими культурами засіяно 568 тис. га, що є найкращим показником за останні 15 років. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-