МЕРТ повідомило причину звільнення керівника агентства з авторських прав

МЕРТ повідомило причину звільнення керівника агентства з авторських прав

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України звільнило Дмитра Костюка від виконання обов'язків керівника Українського агентства з авторських та суміжних прав (ДО «УАСПП») через виявлені факти зловживань службовим становищем.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Було виявлено зловживання службовим становищем з боку посадових осіб ДО «УАСПП», що призвело до витрати коштів організації у сумі понад 4 млн гривень на цілі, не пов'язані із виплатою авторської винагороди правовласникам та інші порушення. З огляду на чисельність та серйозність порушень та з метою недопущення продовження цих порушень у процесі роздержавлення ДО «УАСПП» Мінекономрозвитку увільнило Дмитра Костюка від виконання обов'язків керівника з 30 липня 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Аудит поточної діяльності ДО «УАСПП» було проведено в рамках процедури роздержавлення Українського агентства з авторських та суміжних прав.

На час проведення процедури роздержавлення ДО «УАСПП» виконувачем обов'язків керівника організації призначена керівник структурного підрозділу зборів авторської винагороди Державної організації «Українське агентство авторських та суміжних прав» Ірина Бугаєнко, яка працює у згаданій організації з 2004 року.

З метою забезпечення безперервності реалізації прав та інтересів правовласників переукладення угод про управління майновими правами буде відбуватися після проведення передбачених законодавством процедур роздержавлення. Про початок процедури переукладення договорів з правовласниками буде повідомлено додатково на офіційних ресурсах Мінекономрозвитку.

Мінекономрозвитку звертає увагу, що дострокове припинення дії угод з ДО «УАСПП» та укладення їх зі сторонніми організаціями, які не пройшли процедуру акредитації згідно з вимогами нового закону, може мати негативні наслідки для правовласників у вигляді ускладнення можливості отримання авторської винагороди.

Читайте також: Нові будівельні норми покращать стан тепломереж - Мінрегіон

ДО «Українське агентство з авторських та суміжних прав» (ДО «УАСПП») засноване у 1926 році з метою забезпечення колективного управління авторськими та суміжними правами правовласників. Перебуває у сфері управління Мінекономрозвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-