У Нафтогазі пояснили, чому відтермінували добове балансування газу

У Нафтогазі пояснили, чому відтермінували добове балансування газу

Укрінформ
Запровадження добового балансування газу в Україні перенесено з 1 серпня на 1 жовтня.

Це випливає з рішення, ухваленого 27 липня Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо перенесення дати набрання чинності окремими положеннями нового Кодексу ГТС, повідомляє департамент з корпоративних комунікацій НАК "Нафтогаз України".

"27 липня на своєму засіданні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла рішення про перенесення з 1 серпня на 1 жовтня дати набрання чинності окремих положень нового Кодексу ГТС. Зокрема регулятор переніс на зазначену дату і запровадження добового балансування газу в Україні", - йдеться в повідомленні.

У НАК вважають, що це рішення регулятора дозволило уникнути колапсу на ринку постачання газу для соціальних категорій споживачів та завадило легалізації крадіжок газу недобросовісними учасниками ринку.

"Запровадження добового балансування на основі запропонованої версії Кодексу ГТС створило б суттєві ризики для функціонування газотранспортної системи та могло б створити загрозу для безперебійного транспортування газу територією України", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: В Укргазвидобуванні повідомили про перераховані до місцевих бюджетів кошти

Нафтогаз пропонує НКРЕКП розглянути можливість затвердити новий Кодекс ГТС, заснований на європейських правилах та принципах, який забезпечить справедливий баланс інтересів усіх учасників ринку. Ухвалення такого кодексу сприятиме розвитку ефективного ринку газу в Україні і прискорить його інтеграцію з газовим ринком Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-