Ціни на газ: у Мінфіні кажуть, що у перемовинах з МВФ Україна “в добрій позиції”

Ціни на газ: у Мінфіні кажуть, що у перемовинах з МВФ Україна “в добрій позиції”

Укрінформ
Виконувачка обов'язків міністра фінансів Оксана Маркарова заявила, що переговори з Міжнародним валютним фондом щодо бюджету та цін на газ в Україні є конструктивними, є надія, що вони закінчаться незабаром.

Про це вона сказала в інтерв’ю Bloomberg TV у Лондоні, де перебуває з робочим візитом, інформує «Голос Америки».

Відновлення й активне просування переговорів із МВФ Маркарова назвала одним із ключових пріоритетів.

«Ми робимо все можливе з нашого боку, щоб зробити це якомога швидше», – наголосила в. о. міністра у відповідь на запитання, коли Україна досягне угоди з МВФ, але ухилилася від називання конкретної дати.

Транш МВФ на суму 17,5 млрд дол. був заморожений впродовж більше року.

«Щодо бюджету та цін на газ ми маємо дуже конструктивні обговорення, які, я маю надію, конструктивно закінчаться незабаром», – наголосила в. о. міністра.

Читайте також: Екс-глава НКРЕКП переконаний, що ціну на газ таки треба підвищувати

На запитання ведучої, наскільки МВФ готовий до компромісів, Маркарова відповіла, що вона б не говорила про компроміси: «Ми залишаємося вірними принципам, які обговорювалися разом, – це пояснення та пошук деяких рішень, особливо щодо бюджету. Коли ми розпочали дискусії раніше, ми мали результати лише за перший квартал, тепер ми маємо результати за 6 місяців, які є кращими, ніж ми очікували в першому кварталі. Тому я думаю, що ми в добрій позиції, щоб або погодитись, або довести МВФ, що в деяких цифрах наша позиція була правильною, та обговорити пом'якшувальні заходи там, де вони потрібні, і ми також бачимо, що вони потрібні».

Як повідомлялося, 19 червня директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард озвучила умови для завершення нинішнього перегляду програми МВФ та отримання траншу в розмірі 1,9 млрд дол. За її словами, критично важливим є виконання умов щодо ціни на газ.

Водночас в уряді заявляли, що українська сторона запропонувала МВФ уже щонайменше вісім варіантів зміни формули ціни на газ, жоден з яких МВФ не задовольнив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-