ДФС підтримує створення єдиної інформаційної системи щодо обігу деревини

ДФС підтримує створення єдиної інформаційної системи щодо обігу деревини

Укрінформ
Державна фіскальна служба підтримує створення єдиної державної системи електронного обліку деревини та заміну паперової системи сертифікації походження деревини електронною системою видачі сертифікатів.

Про це повідомила прес-служба ДФС із посиланням на в.о. заступника голови ДФС Віктора Кривіцького.

"Для врегулювання цього питання (внесення недостовірних відомостей до сертифіката про походження - ред.) ДФС підтримує створення єдиної інформаційної системи щодо обігу деревини" - сказав Кривіцький.

Зазначається, що така система дозволить запровадити загальнообов'язкову для всіх постійних лісокористувачів Єдину державну систему електронного обліку деревини та замінить паперову систему сертифікації походження деревини електронною  системою видачі сертифікатів.

Читайте також: Контрабанда лісу: Гройсман каже, що Укрзалізниця допоможе прослідкувати ланцюг змови

Крім того, у ДФС вважають, що це спростить процедури обліку і контролю основних операцій з необробленою деревиною в процесі заготівлі, перевезення, обробки та продажу шляхом наскрізного електронного документообігу.

Як повідомлялося раніше, у грудні 2017 року в парламенті зареєстровано законопроект №7435 про створення Єдиної інформаційної системи у сфері обігу деревини. Тоді заявлялося, що ця система має стати черговим кроком по боротьбі з незаконним видобуванням деревини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-