Потужності Маріупольського меткомбінату розширять за рахунок кредиту - Метінвест

Потужності Маріупольського меткомбінату розширять за рахунок кредиту - Метінвест

Укрінформ
Компанія "Метінвест" залучила кредитну лінію на суму 43,2 мільйона євро для розширення виробничих потужностей Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча.

Про це повідомили у Групі компаній СКМ, у структуру яких входить Метінвест. 

«Метінвест, міжнародна вертикально інтегрована група гірничометалургійних компаній, залучила кредитну лінію на суму 43,2 мільйона євро терміном на сім років для фінансування металургійного комбінату ММК ім. Ілліча (ММКИ), розташованого у м.Маріуполь», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що покриття кредитної лінії здійснюється за рахунок Австрійської експортної гарантії, виданої експортним кредитним агентством (ЕКА) Oesterreichische Kontrollbank AG (OEKB). Єдиним кредитором виступив Raiffeisen Bank International AG.

Процентна ставка встановлена на рівні шестимісячної ставки EURIBOR плюс маржа. Фінальний термін погашення кредитної лінії - вересень 2025 року. Залучені кошти будуть направлені на фінансування будівництва машини безперервного лиття заготовки (МНЛЗ) №4 на ММКИ компанією Primetals Technologies Austria GMBH.

Коментуючи дану новину, генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков зазначив, що дана кредитна лінія є першим кредитом під гарантії ЕКА, отриманим Групою з 2012 року, і першим кредитом, зя яким Австрійською Республікою надана гарантія через OEKB. 

За його словами, даний проект - один з ключових інвестпроектів, що реалізуються у металургійному сегменті Групи, метою якої є збільшення загального обсягу виробництва сталі.

Читайте також: «Гаврилівські курчата» побудують завод з переробки відходів

Проектна потужність нового обладнання розрахована на виробництво 2,5 млн тонн безперервнолитої сталі, що тим самим збільшить загальний обсяг виробництва сталі заводом на 1,5 млн тонн - до близько 4 млн тонн на рік з повною зупинкою застарілої машини безперервного лиття заготовки (МНЛЗ) №1. В результаті, це дасть змогу збалансувати потужності з розливання сталі з існуючими потужностями по виробництву чавуну. Загальні інвестиції у проект становитимуть близько 150 млн дол. США.

Реалізація проекту теж поліпшить екологічну обстановку у місті Маріуполь. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-