«Гаврилівські курчата» побудують завод з переробки відходів

«Гаврилівські курчата» побудують завод з переробки відходів

Укрінформ
ТОВ Комплекс Агромарс (ТМ «Гаврилівські курчата») планує побудувати завод для переробки біологічних відходів виробництва.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"В день такий завод буде переробляти 330 тонн посліду, виробляючи 4,4 МВт теплової та 6,2 МВт електроенергії. Для будівництва заводу «Агромарс» залучить кошти Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Приблизний термін будівництва такого об'єкта - близько двох років. Термін окупності заводу оцінюється експертами в 3-4 роки", - заявили в компанії.

За словами заступника технічного директора компанії «Агромарс» Олександра Сурмача, це буде наступним кроком компанії щодо забезпечення безвідходного виробництва. Перший завод з переробки відходів забою та падежу птиці працює на підприємстві з 2015 року.

Читайте також: ЄБРР виділив нові гроші на підвищення енергоефективності житла в Україні

Нагадаємо, на початку червня поточного року Генеральна прокуратура України провела 14 обшуків у приміщеннях одного з найбільших аграрних холдингів Київської області - "Агромарс" («Гаврилівські курчата») за підозрою в порушенні правил екологічної безпеки і санітарних норм, організації пташиного могильника і забруднення навколишнього середовища в селі Гаврилівка Київської області. За повідомленням Генпрокуратури, також провели обшуки за місцем проживання "задіяних у злочинній діяльності осіб", а також проведено огляд пташиних могильників, незаконно створених "Агромарсом", зроблені забори ґрунту і води для проведення експертиз.

Після обшуку приміщення, яке належить ТОВ "Агромарс", слідчі Нацполіції прийняли рішення затримати власників холдингу Марину та Євгена Сігал і виконавчого директора Олексія Марченка. Пізніше зазначені особи за рішенням суду були випущені під заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-