У Мінагро повідомили, скільки відшкодують аграріям вартості садивного матеріалу

У Мінагро повідомили, скільки відшкодують аграріям вартості садивного матеріалу

Укрінформ
Комісія Мінагро з питань державної підтримки розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства ухвалила рішення про виділення аграріям 72,1 мільйона гривень для компенсації вартості садивного матеріалу. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства. 

"За бюджетною програмою «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними» для компенсації витрат на садивний матеріал аграріям буде нараховано 72087,4 тисяч гривень. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Комісії Мінагрополітики з питань державної підтримки розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства", - йдеться у повідомленні Мінагро.

Зокрема, компенсацію за придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю отримають 56 підприємств із 18 областей України. Нові насадження зерняткових, кісточкових, ягідних, горіхоплідних культур та виноградиків закладено на 1 255 га.

Загалом від регіональних комісій надійшли документи для компенсації витрат 62 учасникам ринку, під час розгляду яких 6 заявок були відхилені для доопрацювання і повторного обговорення.

Читайте також: Нафтогаз очолив рейтинг "найбільш ризикових" підприємств

Зазначається, що на засіданні комісії були присутні представники міністерства, Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України, Українського інституту горіхоплідних культур, асоціацій «Укрсадпром», «Укрсадвинпром», «Української горіхової асоціації», корпорації «Укрвинпром».

Нинішню увагу до підтримки розвитку садівництва та виноградарства у міністерстві пояснюють неприйнятною ситуацією, яка склалася на ринку плодоовочевої продукції. Маючи сприятливий клімат, якісні грунти і традиції садівництва, Україна за два роки імпортувала свіжих овочів і фруктів на 274 млн дол. США.

У рамках програми загальним обсягом фінансування у 300 млн гривень держава компенсуватиме сільгоспвиробникам до 80% вартості саджанців. Це найбільш капіталоємна складова інвестпроекту, на яку припадає до половини всіх витрат. За попередніми підрахунками, наприкінці року планується вийти на показник понад 3 тис. га нових садів та виноградників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-