Глава Мінфіну США запропонував G7 безмитну зону

Глава Мінфіну США запропонував G7 безмитну зону

Укрінформ
Глава Мінфіну США Стівен Мнучин запропонував створити зону вільної торгівлі серед країн-членів "великої сімки".

З такою заявою він виступив на зустрічі з колегами з країн G20 в Буенос-Айресі в неділю, 22 липня, передає DW.

"Якщо Європа вірить у вільну торгівлю, то ми готові підписати угоду про безмитні торговельні відносини", - підкреслив Мнучин. Водночас він зазначив, що для цього мають бути виконані три умови: скасування мит, торговельних бар'єрів і дотацій.

Міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер у відповідь заявив, що США спочатку повинні скасувати мита на сталь і алюміній, а також відмовитися від погроз ввести збори на ввезення автомобілів з країн ЄС. "Ми відмовляємося вести переговори під дулом пістолета", - зазначив Ле Мер.

Читайте також: МВФ: Торговельна війна Трампа загрожує падінням світового ВВП

Австрійський статс-секретар Мінфіну Хуберт Фукс, який представляє на зустрічі Раду ЄС, у свою чергу, підтримав пропозицію Мнучина, зазначивши, що "навіть міністр фінансів США виступає за справедливу та вільну торгівлю... Проблема в тому, що США розуміють під справедливою і вільною торгівлею щось інше", - продовжив Фукс. Він заявив, що скасування американських мит на сталь і алюміній не повинні бути умовою для торгових переговорів ЄС і США. "Попередні умови ніколи не обіцяють нічого доброго", - зазначив Фукс.

Комісар ЄС з економічних питань П'єр Московісі заявив, що після переговорів у Буенос-Айросі розбіжності між їх учасниками, не зникли, але зустріч в цілому не була напруженою. У проекті підсумкового висновку сказано, що торговельні суперечки і інші політичні кризи збільшили ризики для зростання світової економіки. У зв'язку з цим потрібна готовність до діалогу, а також проведення необхідних реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-