Гройсман восени дасть оцінку тим, хто не впорався з ремонтом доріг

Гройсман восени дасть оцінку тим, хто не впорався з ремонтом доріг

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у вересні оцінить стан виконання запланованих на поточний рік проектів дорожнього будівництва у всіх областях України.

Про це він заявив під час урядової наради, присвяченої питанням дорожнього будівництва і розвитку дорожнього господарства, повідомляє Урядовий портал.

"Більше половини планів уже виконано. Але в різних регіонах по різному ця робота виконується. Я поставив чіткі завдання: темпи (будівництва) треба пришвидшувати, а кошти використовувати ефективно й раціонально. Ми робимо перевірки, будуть аудити по завершенню об’єктів. Далі – у вересні - будемо розуміти, хто впорався з завданнями, хто ні. Всім дам оцінку, хто, маючи ресурси, не зміг організувати роботу", - сказав Гройсман.

Читайте також: Омелян розповів, скільки грошей виділили на ремонт доріг обласного значення

Він наголосив, що будівельна машина «йде повним ходом», і загалом ситуація на ринку непогана, але потрібно проаналізувати, що використано, і перерозподілити кошти на проекти, де потрібні додаткові ресурси.

Як зазначалося на нараді, найкраще із поставленим завданням справляються Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Тернопільська, Херсонська та Хмельницька області, де відсоток виконання робіт перевищує 80%. У Чернівецькій та Сумській областях ситуація найгірша.

Цього року на ремонт доріг виділене рекордне фінансування – понад 45 млрд грн. Державна субвенція на проекти будівництва доріг місцевого значення склала 11,53 млрд грн. Обсяг фінансування заходів з підвищення безпеки доріг сягнув 2,6 млрд грн.

Фото: Владислав Мусієнко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-