Омелян очікує на прихід в порт

Омелян очікує на прихід в порт "Чорноморськ" найбільшого контейнерного оператора

Укрінформ
Залучення світових компаній до України - можливість не лише здійснити якісні трансформації в інфраструктурі, а й створити нові робочі місця. 

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у четвер, 19 липня, під час зустрічі із керівництвом компанії Hutchison Ports: головним фінансовим директором компанії Саймоном Мулеттом та фінансовим директором Джеймсом Петтіфером.

«Прихід Hutchison Ports у порт «Чорноморськ» спочатку на умовах оренди причалів із подальшою перспективою концесії - це сучасні умови праці для робітників, новітні технології обробки вантажів, залучення нових вантажопотоків, включення України у лігу світових держав-транзитерів. Hutchison Ports може дати нову якість не тільки порту «Чорноморськ», а й портовій галузі і Україні загалом», - зазначив урядовець.

Очільник міністерства наголосив на тому, що компанія гарантує збереження існуючих робочих місць, створення нових, а також високі соціальні гарантії для кожного співробітника.

«Закиди щодо масових звільнень людей є спекуляціями, мета яких - зірвати захід Hutchison Ports до України», - наголосив Омелян.

Мулетт, у свою чергу, зазначив, що Hutchison Ports гарантує навчання і підвищення кваліфікації працівників, а також створення нових 250 робочих місць в порту. Також він запевнив, що компанія відкрита до співпраці з усіма зацікавленими сторонами: вантажовідправниками, вантажоотримувачами, стивідорними команіями тощо.

Читайте також: В Укрзалізниці активізували роботу над підвищенням ефективності перевезень

Міністр інфраструктури окремо наголосив, що конкурс на оренду 1-6 причалів порту «Чорноморськ» має бути проведений Фондом державного майна України: «Компанія «Hutchison Ports» братиме участь у конкурсі на рівних з усіма іншими претендентами умовах. Ми сподіваємося, що конкурс буде прозорим і чесним».

Як повідомлялося, у грудні 2017 року Міністерство інфраструктури узгодило заявку Hutchison Ports на аренду території в районі причалів №1-6 морського порту «Чорноморськ». Hutchison Ports подала в регіональне відділення Фонду держмайна України в Одеській області заявки на оренду території в тилу причалів №1-6 і самих причалів морського порту «Чорноморськ» у листопаді 2017 року.

Hutchison Ports (із штаб-квартирою у Гонконгу) - один із найбільших операторів контейнерних терміналів за обсягом контейнерообігу. Є дочірньою компанією CK Hutchison Holdings Limited (юрисдикція - Кайманові острови). Управляє 52 терміналами і портами в 26 країнах світу на шести континентах. Компанія у 2017 році збільшила контейнерообіг порівняно з 2016 роком на 4% - до 84,7 млн ТЕО.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-