Третій енергоблок Южно-Української АЕС повністю перейшов на паливо Westinghouse

Третій енергоблок Южно-Української АЕС повністю перейшов на паливо Westinghouse

Укрінформ
Енергоблок №3 Южно-Української АЕС повністю перейшов на паливо виробництва Westinghouse. Це перший блок в Україні, що працює виключно на паливних збірках ВВЕР-1000 компанії Westinghouse. 

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Westinghouse.

"Третій енергоблок Южно-Української АЕС ДП НАЕК "Енергоатом" був повністю завантажений паливом ВВЕР-1000 виробництва Westinghouse. Це перший блок в Україні, що працює виключно на паливних збірках ВВЕР-1000 компанії Westinghouse", - йдеться у повідомленні.

У Westinghouse зазначили, що за останні кілька років компанія інвестувала значні кошти у подальше поліпшення поставок палива Енергоатому. 

«У нас є виділені виробничі лінії для палива ВВЕР-1000, і ми готові до подальшого розширення обсягу поставок», – прокоментувала старший віце-президент компанії з питань ядерного палива компанії Мішель Девітт.

Читайте також: У Європарламенті представили енергоміст "Україна - ЄС" та проект добудови ХАЕС

Як повідомлялося, компанія Westinghouse почала постачати паливо в Україну в 2005 році, коли перші тестові збірки були доставлені на третій енергоблок Южно-Української АЕС. На сьогоднішній день Westinghouse постачає паливо на 6 з 15 ядерних реакторів в Україні. Починаючи з 2021 року, кількість реакторів з паливом Westinghouse збільшиться до семи.

Виробництво та збірка ядерного палива здійснюється заводом з фабрикації палива Westinghouse у м. Вестерос, Швеція. Ядерна енергетика залишається важливим джерелом енергії для України, оскільки вона забезпечує близько 50% усього виробництва електроенергії в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-