На ДМЗ планують відновити доменне виробництво і реконструювати коксохім

На ДМЗ планують відновити доменне виробництво і реконструювати коксохім

Укрінформ
На ПрАТ «Дніпровський металургійний завод» (Дніпро) збираються відновлювати доменне та коксохімічне виробництво.

Про це під час зустрічі із журналістами заявив президент і власник групи DCH Олександр Ярославський, передає кореспондент Укрінформ.

«Коли пройшла ейфорія від купівлі легендарного підприємства з більш ніж сторічною історією і світовим ім'ям, то ми зрозуміли, що 14 років попередні власники тут взагалі нічого в плані реконструкції підприємства не робили. Чому? Не знаю. Загалом, все дуже зношене. Сьогодні 3-тя домна зупинена на капітальний ремонт. Інвестиції становлять 300 мільйонів гривень. Наступного року поставимо на капремонт домну №2», - сказав Ярославський.

Також він зазначив, що реконструкція відбудеться і на коксохімічному виробництві. Протягом трьох років тут капітально реконструюють 4 батареї, вклавши в це близько 20 мільйонів доларів США. Також передбачається багатоступінчата сучасна система очищення викидів.

Ще 50 мільйонів доларів інвестицій буде вкладено в будівництво лінії безперервного розливу сталі.

Дніпровський металургійний завод заснований наприкінці XIX століття, в даний час - один з найбільших виробників чавуну, сталі і прокату в Україні. Виручка ДМЗ у 2017 році становила $586 млн. Станом на 31 грудня 2017 року загальна вартість активів ДМЗ становила $153 млн. На підприємстві працює понад 4 тисячі людей.

1 березня 2018 року дочірня компанія Evraz Fegilton Ltd. підписала угоду про продаж Senalior Investments Ярославського її частки в Drampisco, що володіє 97,73% акцій в ПрАТ «Євраз ДМЗ». Раніше Ярославський вже придбав у холдингу EVRAZ рудник «Суха Балка» в місті Кривому Розі Дніпропетровської області.

Олександр Ярославський входить у ТОП-10 українського Forbes. Його інвестиції в економіку України перевищують $1 млрд, промисловість - один з ключових напрямків. Крім того, група DCH веде діяльність в таких секторах економіки, як фінанси, транспорт, девелопмент, виробництво будматеріалів, готельний бізнес, спорт тощо. Ярославський тож вклав понад $300 млн у створення і розвиток об'єктів міської та спортивної інфраструктури Харкова, необхідних для Євро-2012.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-