Держспоживслужба підтвердила виробництво фальсифікату масла в Україні

Держспоживслужба підтвердила виробництво фальсифікату масла в Україні

Укрінформ
На потужностях ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», а також ПВП «Молокозавод-Карпати» наразі виробництво не здійснюється.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за результатами перевірки молокопереробних підприємств (цехів) у Полтавській та Івано-Франківській областях і виробництва ними солодковершкового масла.

«Згідно з результатами перевірки було підтверджено, що на даний час потужності ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», яке знаходиться у селі Шишаки Полтавської області, а також ПВП «Молокозавод-Карпати» за адресою Рожнятів, Івано-Франківська область не здійснюють виробничої діяльності. Крім того, виробник нібито білоруського масла, маркування якого зазначає адресу смт Житянка Івано-Франківської області, взагалі відсутній в реєстрі операторів ринку», - йдеться в повідомленні.

Отже, масло солодковершкове, яке реалізують у торговельних мережах на території України під маркою зазначених підприємств, фальсифіковане і, відповідно до Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», є небезпечним харчовим продуктом, який має шкідливий вплив на здоров'я людини та є непридатним для споживання, наголошують у відомстві.

Зазначається, що за дорученням Держспоживслужби перевірку фактів, оприлюднених в ЗМІ щодо діяльності молокопереробних підприємств (цехів) у Полтавській та Івано-Франківській областях та виробництва ними масла солодковершкового, проводили фахівці відповідних головних управлінь служби.

Робота в цьому напрямку триває, запевняють у відомстві. Зокрема, Держспоживслужба доручила своїм територіальним органам посилити роботу з цього питання, у тому числі забезпечувати вилучення з обігу та утилізацію фальсифікованої продукції у разі її виявлення.

Читайте також: М’ясо птиці з України може з'явитись на японському ринку

Служба звертає увагу на те, що, відповідно до чинного законодавства, вилученням та відкликанням з обігу небезпечної продукції повинні займатися оператори ринку.

У разі виявлення вказаної продукції в торгових мережах громадян закликають інформувати територіальні органи Держспоживслужби.

Фото: сайт Держспоживслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-