Держатом продовжив термін експлуатації третього енергоблоку Рівненської АЕС

Держатом продовжив термін експлуатації третього енергоблоку Рівненської АЕС

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання України продовжила термін експлуатації енергоблоку №3 Рівненської АЕС до 2037 року.

Про це стало відомо на засіданні ДІЯРУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Держатомрегулювання розглянуло умови ліцензії енергоблоку №3 РАЕС, об'єми та рівень виконання Програми продовження терміну експлуатації, заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС, пожежних та інших заходів, проведених на Рівненській АЕС.

РАЕС успішно виконує усі заплановані роботи з реконструкції та модернізації, заходи Комплексної зведеної програми з підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС.

За результатами засідання колегії Держатомрегулювання одноголосно затвердило Висновок державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки ЗППБ енергоблоку №3 РАЕС. Рішенням Колегії визнано обгрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблоку на визначених у проекті рівнях потужності до 11 грудня 2037 року.

Читайте також: У Європарламенті представили енергоміст "Україна - ЄС" та проект добудови ХАЕС

Як повідомлялося, включення енергоблоку №3 РАЕС до мережі заплановано на 24 липня цього року.

Тенденція продовження терміну експлуатації енергоблоків є звичайною справою в багатьох країнах, що експлуатують атомні електростанції. Практичний досвід  продовження терміну експлуатації вже мають Великобританія, Канада, Росія, США, Франція. Україна теж входить до цього переліку. На сьогодні у понадпроектний термін, відповідно до виданих ліцензій Держатомрегулювання України, працюють сім вітчизняних енергоблоків. Досвід продовження термінів експлуатації перших двох Рівненських, двох Южно-Українських та трьох Запорізьких енергоблоків вітчизняних електростанцій підтверджує той факт, що реактори українських АЕС мають для цього достатній запас міцності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-