На ринку авіаперевезень України можуть з'явитись ще 2 зарубіжні компанії – Омелян

На ринку авіаперевезень України можуть з'явитись ще 2 зарубіжні компанії – Омелян

Укрінформ
Мінінфраструктури позитивно оцінює роботу першого українського лоукостера SkyUp та веде переговори з двома зарубіжними авіакомпаніями щодо здійснення перевезень. 

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян сказав кореспонденту Укрінформу, перебуваючи в Страсбурзі, де він брав участь в 36-й сесії Європейської конференції цивільної авіації.

«Цього року запрацював SkyUp, він набирає обертів. Вірю, що до кінця року він вже матиме 5 бортів. Плюс Ryan Air заходить, ми ведемо переговори ще з двома авіакомпаніями, подивимося наскільки вони будуть успішні», - сказав Омелян.

Він відмовився назвати, з якими саме авіакомпаніями тривають переговори.

Читайте також: Омелян назвав причини "туристичної кризи"

Разом з тим, міністр вважає, що наразі найбільш доцільним є розвиток внутрішнього ринку авіаперевезень.

«Щодо міжнародних напрямків я не бачу великих проблем, тобто крига скресла і ринок почав вже сам розвиватися. Є питання щодо внутрішніх рейсів, бо ціни все ще дуже високі і кількість перевезених пасажирів всередині країни дуже невисока. Вона росте, але не тими темпами, якими б нам хотілось. Саме тому ми всіляко заохочуємо авіакомпанії літати всередині країни», - вказав Омелян.

Як відомо, вчора у Страсбурзі Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України «Украерорух» та Європейська агенція авіаційної Безпеки (EASA) підписали угоду про аудит Ужгородського аеропорту, який планується запустити в роботу вже цьогоріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-