Насалик: Лист до

Насалик: Лист до "Росатома" – фейк, Україна розриває співпрацю

Документ
Укрінформ
Україна не продовжуватиме співпрацю з Російською Федерацією щодо будівництва ПрАТ "Завод ядерного палива", а навпаки, її повністю завершить.

Про це на засіданні уряду сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інформація, розміщена у ЗМІ, є повним фейком. Міністерство не відновлює співпрацю з РФ, а повністю завершує. Питання стоїть про розірвання співпраці. Лист на МЗС щодо перемовин був направлений 12 днів назад. Його зміст не відповідає тому, що було опубліковано у ЗМІ", - заявив Насалик.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, у свою чергу, наголосив, що міністри мають одразу реагувати на подібну інформацію.

"Ні в кого з вас немає мандата вести переговори з країною-агресором. Усі такі речі мають координуватися з МЗС", - наголосив Прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Китайська компанія China Nuclear Fuel Corporation висловила зацікавленість у викупі російської частки (50% мінус 1 акція) у проекті будівництва заводу ядерного палива на території України. Крім того, інвестор покриє витрати України, що раніше були здійснені на фінансування будівництва заводу.

Читайте також: Частку РФ в проекті заводу ядерного палива в Україні хоче викупити Китай

Напередодні ряд ЗМІ поширили повідомлення про нібито лист міністра енергетики Ігоря Насалика на ім'я першого заступника директора корпорації "Росатом" Кирила Комарова про перспективи для нарощування співпраці в сфері атомної енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-