Закон: селяни можуть легалізувати діяльність як фізичні особи-підприємці

Закон: селяни можуть легалізувати діяльність як фізичні особи-підприємці

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств".

За ухвалення відповідного проекту №6490-д у другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками проголосували 229 народних депутатів за мінімально необхідної кількості 226 голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Закон передбачає забезпечення можливостей для жителів села легалізувати свою діяльність у формі підприємницької діяльності для фізичних осіб-підприємців, які організували фермерське господарство, в тому числі сімейне, та надано їм можливість бути платниками єдиного податку четвертої групи, за умови здійснення діяльності виключно в межах фермерського господарства, зареєстрованого відповідно до закону "Про фермерське господарство", тобто зайняття виключно виробництвом сільськогосподарської продукції, її переробкою та постачанням, а також здійснення господарської діяльності за місцем податкової адреси, невикористання праці найманих осіб. При цьому членами фермерського господарства мають бути лише члени сім'ї цієї особи.

Водночас площа сільськогосподарських угідь у власності та/або користуванні, земель водного фонду у користуванні членів фермерського господарства становить не менш як 2 гектари, але не більш як 20 гектарів.

Читайте також: Гройсман сказав, хто виграє від здешевшання агротехніки

Законом також встановлено пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску для всіх членів фермерського господарства, у т.ч. його голови (доплата ЄСВ за рахунок Державного бюджету протягом 10 років) та сплату податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за земельні ділянки (паї), до місцевих бюджетів за місцезнаходженням таких земельних ділянок.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-