Голову правління Укркоопспілки Гороховського обрано віце-президентом Euro Coop

Голову правління Укркоопспілки Гороховського обрано віце-президентом Euro Coop

Укрінформ
Голову правління Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств України (Укркоопспілки) Іллю Гороховського обрано віце-президентом Європейського співтовариства споживчих кооперативів (Euro Coop). 

Про це Укрінформу повідомили у п'ятницю в прес-службі Укркоопспілки. 

"Обрання на таку високу посаду Іллі Гороховського, голови правління Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств, відбулося вперше за історію споживчої кооперації України. Цей факт є свідченням того, що система споживчої кооперації України знана і визнана європейськими колегами як одна із тих організацій, що активно розвивається, має величезний потенціал, відкрита до співпраці та запозичення кращих європейських практик", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця подія відбулася на засіданні генеральної асамблеї Euro Coop у столиці Болгарії Софії.

Повідомляється також, що членство в Euro Coop Укркоопспілка отримала у 2012 році. Відтоді керівник Укркоопспілки Гороховський двічі обирався у члени правління Euro Coop. У квітні цього року вперше у Києві відбулося засідання правління Euro Coop, на яке з’їхалися керівники споживчих кооперацій-членів Euro Coop. Тут відбулося не тільки робоче засідання, а й керівники споживчих кооперацій Європи мали змогу познайомитися з роботою ряду організацій та господарських об’єктів споживчої кооперації України.

Euro Coop – одна із впливових і шанованих організацій, яка має своє представництво у різних структурах Європи. Під її дахом об’єднані споживчі кооперації 20 країн Європи із загальним товарообігом близько 85 мільярдів євро; Euro Coop налічує понад 35 мільйонів членів споживчих товариств. 

Читайте також: В Україні запрацювала Координаційна рада з розвитку цифрової економіки

Як наголосили в Укркоопспілці, обрання на таку високу посаду очільника системи споживчої кооперації України свідчить також про увагу та цікавість до розвитку різних галузей економіки нашої країни загалом. Також, як зазначив сам Гороховський, його обрання – "це ще й перемога тих сил, які хочуть подальших змін у самому Euro Coop, де у керівництві потрібні люди з новими ідеями".

Центральна спілка споживчих товариств України (Укркоопспілка) - всеукраїнська некомерційна організація, діяльність якої спрямована на представництво та захист інтересів споживчих товариств, спілок та їхніх членів у відповідних державних і міжнародних організаціях. Також Укркоопспілка відповідає за координацію дій членів кооперації і за розвиток і просування кооперативних ідей. Спілка створена 7 червня 1920 року, в нинішньому вигляді існує з 17 червня 1992 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-