В Україні запрацювала Координаційна рада з розвитку цифрової економіки

В Україні запрацювала Координаційна рада з розвитку цифрової економіки

Фото
Укрінформ
Під головуванням першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва відбулося установче засідання Координаційної ради з розвитку цифрової економіки та суспільства.

Як повідомляє Мінекономрозвитку, Кубів наголосив, що завданням Координаційної ради є організація виконання Плану заходів щодо цифровізації економіки та суспільства на 2018 рік та подальше налагодження ефективної взаємодії у цьому напрямку між урядом, бізнесом, громадськими організаціями та суспільством.

"Сьогодні цифровізація - головний перспективний напрямок розвитку української економіки та суспільства. Але ефективність залежить від чіткості постановки задачі - місії, візії нашої взаємодії. Правильно організувати цей процес - великий крок до успіху”, - зазначив Кубів.

Він наголосив, що Координаційна рада та її робочі підгрупи повинні здійснити якісну підготовку пропозицій щодо створення необхідних умов для ефективного розвитку і використання науково-технічного потенціалу України у сфері розвитку цифрової інфраструктури, зокрема у частині забезпечення широкосмугового доступу до мережі інтернет по всій території України.

"За інтернетом майбутнє: економічний та цифровий прорив можна здійснити, коли є узгодженість  дій та рішень усіх зацікавлених сторін. Ми говоримо про Національний план розвитку широкосмугового доступу до мережі інтернет. У межах цієї Координаційної ради треба зробити цю роботу ефективною”, - підкреслив  Кубів.

 Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук додав, що завданням Координаційної ради та її робочих підгруп буде напрацювання стратегічних  рішень у напрямках роботи таких підгруп. Очікується, що Координаційна рада буде збиратись двічі на місяць.

Читайте також: МЕРТ візьметься за посилення відповідальності туроператорів

“Рада буде дієвою, якщо ми будемо разом працювати над ключовими завданнями цифровізації. Наприклад, щодо доступу до інфраструктури, яка по суті є основою для цифрових можливостей. Закон №1834-VIII  прийнятий рік тому, але наразі низка міністерств має прийняти певні документи, щоб можна було проводити широкосмуговий доступ до інтернету по усій Україні”, - наголосив Тітарчук.

Координаційна рада з цифрової економіки - тимчасовий консультативно-дорадчий орган при Мінекономрозвитку. Його завдання - забезпечення виконання Концепції та Плану розвитку цифрової економіки та суспільства України до 2020 року.

До складу Координаційної ради входять центральні органи виконавчої влади, представники громадськості, бізнесу та наукових установ.

У складі Ради працюють робочі підгрупи з розробки законодавчих ініціатив, аналітичних досліджень ІТ та телеком-галузі, цифрової інфраструктури, громадської безпеки, фінтеху та безготівкових розрахунків, цифровізації соціальної сфери, розвитку smart-city, креативних індустрій та експорту ІТ-послуг, цифровізації освіти, охорони здоров'я, науки, інтернету речей, індустрії 4.0 цифрового землеробства, національної системи безпаперової торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-