Рада ухвалила закони, що дають поштовх розвитку банківського сектора - Гройсман

Рада ухвалила закони, що дають поштовх розвитку банківського сектора - Гройсман

Укрінформ
Верховна Рада протягом тижня ухвалила важливі закони, які просунули Україну на чверть на шляху до прискорення економічного зростання.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook.

Верховна Рада не збавляє темпи роботи навіть перед канікулами. Народні депутати ухвалили в цілому ще 3 з #топ35 законопроектів. Це значить, що ми на чверть шляху ближче до прискорення економічного зростання. На цьому тижні були схвалені ініціативи, які спрощують роботу бізнесу та дають поштовх для розвитку банківського сектора”, - написав Гросман.

Він нагадав, що подальший розвиток отримав принцип "єдиного вікна" на митниці. Це означає, що необхідна для розмитнення товару документація буде відображатися онлайн в єдиній для всіх органів системі, що має значно знизити бюрократичну тяганину для експортерів та імпортерів.

Читайте також: Гройсман сказав, хто виграє від здешевшання агротехніки

Крім того, прийняті довгоочікувані зміни, які дають кредиторам, зокрема, банкам, нові інструменти для роботи з боржниками та зменшення ризиків по "поганим" боргам. Розраховуємо, що це дасть друге життя кредитуванню бізнесу для модернізації, інновацій та розвитку економіки.

За словами глави уряду, ще одна новація у банківському секторі – запровадження принципів корпоративного управління в державних банках. Зокрема, у всіх держбанках буде сформовано незалежну наглядову раду, яка дозволить запровадити ефективний та надійний контроль за їхньою діяльністю та підвищити довіру бізнесу та іноземних інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-