Нафта дорожчає на даних API про зниження запасів в США

Нафта дорожчає на даних API про зниження запасів в США

Укрінформ
Ціни на нафту в середу ростуть, інвестори позитивно сприйняли дані Американського інституту нафти (API) про те, що запаси цього виду сировини в США за минулий тиждень знизилися більше очікувань.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,49% - до 78,14 долара за барель, серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася на 0,65% - до 74,62 долара за барель.

У ніч на середовище API повідомив, що за тиждень по 29 червня комерційні запаси нафти в США зменшилися на 4,5 мільйона барелів, або на 1,1%, до 412,1 мільйонів барелів. При цьому запаси бензину зменшилися на 3,1 мільйона барелів, дистилятів — на 438 тисяч баррелів.

Експерти очікують, що запаси у країні за період зменшилися на 3,538 мільйона барелів, або на 0,85%, до 413,1 мільйонів барелів. Міністерство енергетики США повідомить свою оцінку по запасах за минулий тиждень у четвер, 5 липня.

На думку аналітиків, яку наводить агентство Ройтер, зниження показників пов'язується, з одного боку, з піком сезону автомобільних поїздок у Північній Америці, що призводить до зростання попиту на бензин, а з іншого — з перебоями у поставках з Канади до США. Відключення роботи підприємства Syncrude Canada з рівнем видобутку приблизно у 360 тисяч барелів на день, як очікується, триватиме до кінця липня.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині коштує від 27,59 до 31,49 гривень

Інвестори також звертають увагу на санкції США проти Ірану. Президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив про відновлення усіх санкцій проти Ірану, у тому числі і вторинних, тобто відносно інших країн, які ведуть бізнес з Іраном. США намагаються переконати союзників, а також Китай та Індію, припинити імпорт іранської нафти. Президент Ірану Хасан Роухані у вівторок заявив, що вважає прагнення США зупинити експорт іранської нафти нездійсненним.

За станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 77,97 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,81 долара за барель, що на 5 центів вище рівня закриття торгів ($77,76).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-