Укртрансгаз звернувся до Енергетичного Співтовариства у спорі з НКРЕКП

Укртрансгаз звернувся до Енергетичного Співтовариства у спорі з НКРЕКП

Укрінформ
Енергоспівтовариство виступить посередником у спорі Укртрансгазу з НКРЕКП щодо нового кодексу ГТС.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Порядок урегулювання спору між Регулятором та учасниками ринку природного газу із залученням Центру з вирішення спорів та медіації передбачено відповідним актом Секретаріату Енергетичного Співтовариства. Укртрансгаз скористався наявною можливістю, оскільки НКРЕКП, незважаючи на численні звернення оператора ГТС, відмовився розглядати зміни до Кодексу ГТС і продовжує наполягати на впровадженні чинної його редакції з 1 серпня 2018 року.

На думку компанії, у новому кодексі є спірними поняття "послуга балансування" та "несанкціонований відбір", що призведе до масових крадіжок газу та масштабних маніпуляцій.

Також, за оцінкою УТГ, недоречним є ретроспективний, без врахування прогнозних обсягів споживання, підхід до визначення оператором ГТС розміру фінансового забезпечення, а також заборона вільного ринку потужностей на внутрішніх точках виходу з ГТС, що полягає в наданні операторам газорозподільчих мереж виключного права на придбання таких потужностей та усунення інших учасників ринку природного газу.

Читайте також: Справи щодо 300 мільйонів боргу Укртрансгазу передали на новий розгляд

Крім того, УТГ наголошує на відсутності прозорої та збалансованої тарифної методології НКРЕКП.

Укртрансгаз вкотре підкреслює, що нещодавно розроблена і прийнята НКРЕКП версія Кодексу ГТС не відповідає європейському енергетичному законодавству і несе значні ризики не тільки для оператора с, а й для існування ринку газу в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-