Справи щодо 300 мільйонів боргу Укртрансгазу передали на новий розгляд

Справи щодо 300 мільйонів боргу Укртрансгазу передали на новий розгляд

Укрінформ
Верховний Суд скасував рішення господарських судів щодо стягнення з АТ «Укртрансгаз» 302,1 млн грн на користь ТОВ «Турботрейд» та ТОВ «Турболінкс». Справи передано на новий розгляд.

Про це повідомляє прес-служба Укртрансгазу. 

«Верховний Суд України на своїх засіданнях 05 та 06 червня поточного року скасував рішення господарських судів щодо стягнення з АТ «Укртрансгаз» на загальну суму 302,1 млн грн на користь ТОВ«Турботрейд» та ТОВ«Турболінкс» за фіктивні поставки обладнання та запасних частин і фіктивне надання послуг з ремонту газоперекачувальних агрегатів відповідно», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такого результату вдалося досягти завдяки активній позиції керівництва Генеральної прокуратури України. Її співробітники "вступили у розгляд цих справ та надали вичерпні доводи про недоведеність позивачами фактів виконання договорів поставки/надання послуг та про відсутність підстав для стягнення коштів за цими договорами з державного підприємства".

За таких обставин ВСУ погодився з доводами прокуратури та направив справи на новий розгляд до господарського суду Київської області, повідомляє прес-служба. 

За даними прокуратури, Турботрейд та Турболінкс, які тривалий час безпідставно намагаються стягнути кошти з Укртрансгазу за нібито поставлений товар і нібито надані послуги, зареєстровані на підставних осіб, діяльність яких пов'язують з оточенням колишнього керівництва держави.

Читайте також: Третій похід на облгази: чи вдасться перемогти Фірташа?

Як повідомлялося раніше, ТОВ «Турболінкс» намагається через суди різних інстанцій стягнути з АТ «Укртрансгаз» 211,3 млн грн грн боргу за начебто надані послуги з ремонту обладнання.

18.01.2013 року між ТОВ "Турболінкс" та ПАТ "Укртрансгаз" в особі філії "ВРТП "Укргазенергосервіс" укладено договір про закупівлю послуг із капітального ремонту роторів ВК-ТВТ ГТК-101 в термін до кінця квітня 2014 року.

ТОВ «Турботрейд» намагається через суди різних інстанцій стягнути з АТ «Укртрансгаз» та його філії ВРТП «Укргазенергосервіс» 90,8 млн грн боргу за начебто поставлене обладнання.

16.11.2012 року між ТОВ «Турботрейд» та дочірньою компанією "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" в особі філії "ВРТП "Укргазенергосервіс" укладено договір на поставку обладнання та запасних частин для газоперекачувальних агрегатів у термін до 01.10.2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-