Нафтогаз vs Газпром: голландський суд за два тижні ухвалить рішення щодо боргу

Нафтогаз vs Газпром: голландський суд за два тижні ухвалить рішення щодо боргу

Укрінформ
Голландський суд провів слухання щодо намагань Газпрому ухилитися від виплати боргу НАК "Нафтогаз України" у транзитній справі відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це інформує прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"У п’ятницю, 29 червня, в Амстердамі (Нідерланди) пройшло слухання щодо намагань ПАТ «Газпром» ухилитися від виплат за рішенням Стокгольмського арбітражу в транзитній справі. НАК «Нафтогаз України» очікує, що суд вимагатиме від Газпрому виконати раніше видані розпорядження голландських виконавчих органів і надати інформацію про свої активи в Нідерландах. Суд має ухвалити рішення до 13 липня", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" за позовом до російського "Газпрому". НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту.

Газпром направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування  рішення.

Читайте також: Стокгольмський арбітраж став на бік Польщі у суперечці з Росією

Наприкінці травня Нафтогаз отримав від голландського судді дозвіл на арешт часток Газпрому в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній.

Шість із семи дочірніх компаній Газпрому в Голландії відмовилися співпрацювати з судовими виконавцями і надати інформацію про частки Газпрому в їх акціонерному капіталі. 

Протягом кількох останніх тижнів суди заарештували активи Газпрому у Швейцарії, Великобританії та Голландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-