Переговори з МВФ про ціну на газ тривають - Гройсман

Переговори з МВФ про ціну на газ тривають - Гройсман

Укрінформ
Уряд продовжує перемовини з Міжнародним валютним фондом щодо прийнятної формули ціноутворення на газ, однак ні остаточної формули, ні ціни наразі немає.

Про це в інтерв'ю виданню "Обозреватель" заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Зараз ведемо діалог. Міжнародні партнери висувають умову, щоб в Україні була єдина ціна на газ. Наразі для промисловості вона дорожча, ніж для населення. Ми намагаємося знайти формулу, щоб ціна була, з одного боку, справедливою, а з іншого - помірною для українських громадян. Жодних цифр наразі немає - давайте трошки зачекаємо", - сказав Гройсман.

Він висловив думку, що ціна на газ близько 10 тис. грн за 1000 кубометрів, яку наразі сплачує промисловість, є непідйомною для більшості населення.

"Для населення ми обмежили ціну 7 тисячами. Міжнародні партнери вважають, що на цьому можна робити пересорт, зловживати й породжувати корупцію. І загалом, вони мають рацію - такі ризики є. Але 10 тисяч - для більшості громадян ціна непідйомна. Я вже рік стримую ціну на газ, і зараз мене найбільше цікавить, як зробити так, щоб український громадянин не відчув на собі змін у ціні", - зазначив Гройсман.

Він наголосив, що уряд займає жорстку позицію на переговорах, щоб захистити громадян, однак результатів переговорів поки що немає.

Читайте також: США закликали Україну виконати вимоги МВФ у процесі реформ

"Немає остаточної формули. Ми шукаємо варіанти з нашими партнерами. Зараз червень. Щойно в мене будуть якісь новини - обов’язково донесу їх до українського суспільства", - додав Прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, колишній голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк заявляв, що якщо вимоги МВФ будуть виконані, ціна на газ може підвищитися на 60-70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-