Відповідь Штатам: Канада з липня вводить мита на американські товари

Відповідь Штатам: Канада з липня вводить мита на американські товари

Укрінформ
Канада з 1 липня введе у дію мита на велику кількість товарів із США загальною вартістю у понад 16 мільярдів доларів.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні уряд Канади оголошує про безпосередню, зважену та пропорційну відповідь на запроваджені США мита на канадський алюміній і сталь. Відповідь полягає у введені взаємних мит на 16,6 млрд дол. імпорту сталі, алюмінію й іншої продукції зі Сполучених Штатів Америки. Вказані мита набудуть чинності 1 липня цього року”, - заявили у МЗС.

При цьому у зовнішньополітичному відомстві наголосили, що Канада "продовжує працювати над повним скасуванням цих невиправданих та незаконних американських мит”. “Запроваджені Штатами мита на канадську сталь та алюміній є протекціоністськими та незаконними згідно із правилами ВТО та НАФТА - тих само правил, що США допомогли встановити. Ми із сумом вживаємо ці контрзаходи, але дії США не залишають Канаді іншого вибору, ніж захищати власні підприємства та робітників, і ми рішуче робитимемо це”, - прокоментувала міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

За її словами, “справжнім врегулюванням цієї прикрої та безпрецедентної суперечки може стати скасування Штатами своїх мит на наш алюміній та сталь”.

Читайте також: Трамп вимагає від Канади збільшення витрат на оборону

Водночас офіційна Оттава також пообіцяла виділити 2 млрд дол. на різноманітні програми підтримки канадських сталеварів.

Як повідомлялося, на початку цього місяця США ввели високі мита на імпорт сталі та алюмінію із Канади, Мексики й ЄС. У відповідь всі оголосили про підготовку запровадження взаємних мит на американські товари. Після цього Адміністрація США заявила, що розглядає доцільність запровадження мит також і на імпорт автомобільних деталей.

Фото: ua.depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-