Парубій закликав США допомогти модернізувати українську ГТС

Парубій закликав США допомогти модернізувати українську ГТС

Укрінформ
Спікер українського парламенту Андрій Парубій під час візиту до столиці США закликав американську сторону посприяти в модернізації української газотранспортної системи в контексті зміцнення енергетичної безпеки Європи.

Про це він розповів у середу, під час брифінгу в Вашингтоні за результатами зустрічей з державним керівництвом США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Коли ми говорили (в Вашингтоні – ред.) про енергетичну співпрацю і про недопущення "Північного потоку-2", однією з тем було обговорення української ГТС та її модернізації. Я висловив думку, що було би важливо і для України, і для Сполучених Штатів, якби в проекті модернізації української ГТС взяли участь потужні американські енергетичні компанії", - зауважив керівник українського парламенту.

Читайте також: Парубій: санкції США – це реальна можливість зупинити Північний потік-2

При цьому він підкреслив, що для українського народу "це було би не тільки питанням енергетики, а й питанням безпеки".

Голова Верховної Ради України також повідомив, що спікер Палати Представників американського Конгресу Пол Раян назвав цю позицію "важливою", пообіцявши обговорити її з профільним міністром, а також з керівництвом компаній, які вже сьогодні проявляють зацікавлення у спільних проектах з Україною, а також у інвестиціях в українську економіку.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-