Російська

Російська "Юністрім" і далі працює в Україні попри санкції - ЗМІ

Укрінформ
Російська платіжна система "Юністрім" продовжує працювати в Україні, обходячи санкції через британську систему CEL.INT.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсант".

Виявляється, платіжна система «Юністрім» досі пропонує послугу грошових переказів з Росії в Україну, незважаючи на санкції. У колл-центрі системи видання повідомили, що перекази в Україну здійснюються через офіси «Юністріма» і партнерів.

В офісі "Юністріма" пояснили, що переказ можна провести тільки в євро, а видачею коштів в Україні займається британська платіжна система CEL.INT. Вона уклала договори з українськими банками — у результаті платіж, відправлений з Росії через "Юністрім", видається в Україні Ощадбанком, Юнексбанком, Аккордбанком, Credit Optima Bank і IBox Bank.

Як зазначає видання, до 20 червня перекази з Росії в Україну можна було провести прямо з сайту "Юністріма", зараз такої можливості немає.

Раніше "Юністрім" проводив платежі в Україну не лише через CEL.INT, а й через українську систему Welsend, яка належить державному Укргазбанку. Проте, як випливає з розсилки "Юністріма", з 21 червня єдиною платіжною системою для видачі переказів в Україні залишилася CEL.INT.

Читайте також: У НБУ проаналізували динаміку купівельної спроможності гривні

Як повідомляв Укрінформ, у середині червня Національний банк України скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи "TYME", платіжною організацією якої є ТОВ "ФК "ОМП-2013", через здійснення переказів коштів у співпраці із забороненою в Україні російською платіжною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-