Постачальники блакитного палива для населення поскаржилися в АМКУ на Укртрансгаз

Постачальники блакитного палива для населення поскаржилися в АМКУ на Укртрансгаз

Укрінформ
Постачальники газу для населення звернулися до Антимонопольного комітету України з приводу дій ПАТ «Укртрансгаз», пов'язаних з вимогою вказувати у номінаціях персональні дані споживачів.

Про це повідомляє Антимонопольний комітет України. 

«До Антимонопольного комітету України надійшли звернення постачальників природного газу, що здійснюють діяльність із постачання газу для населення, стосовно неправомірних, на думку заявників, дій ПАТ «Укртрансгаз» при відмові у погодженні номінацій по побутових споживачах»,- ідеться в повідомленні АМКУ.

За інформацією постачальників, на офіційному сайті ПАТ «Укртрансгаз» опубліковані нові форми подачі номінацій, що мають розділи для заповнення персональних даних споживачів, які не визначені вимогами Кодексу газотранспортної системи, зокрема, особисті персональні дані побутових споживачів, а саме: прізвище, ім'я, по батькові, адресу проживання, індивідуальний податковий номер тощо.

Крім того, подання номінацій за такими формами суперечить Закону України «Про захист персональних даних».

Зазначається, що нині АМКУ з'ясовує відповідність дій ПАТ "Укртрансгаз" законодавству про захист економічної конкуренції у взаємовідносинах із постачальниками природного газу.

Читайте також: Відома компанія оскаржить штраф АМКУ за антиконкурентні дії на ринку автогазу

З метою встановлення фактів та обставин, а також відповідності дій ПАТ «Укртрансгаз» законодавству про захист економічної конкуренції, Антимонопольний комітет направив вимогу щодо надання інформації до оператора ГТС, а також звернувся до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за роз'ясненнями законодавства у сфері газопостачання, зокрема, норм Кодексу газотранспортної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-