У Мінфіні запевнили, що наразі бюджет виконується на всі 100 відсотків

У Мінфіні запевнили, що наразі бюджет виконується на всі 100 відсотків

Укрінформ
За результатами п’яти місяців 2018 року виконання державного бюджету відбувається на рівні 100%.

Про це заявила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова в ефірі телеканалу “UA:Перший”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За п’ять місяців бюджет по загальному фонду виконаний на 99%, а якщо врахувати ще спецфонд, то бюджет виконаний на 100%, тобто за п’ять місяців ми маємо повне виконання”, - сказала вона.

Читайте також: У Мінфіні готові перекрити запозиченнями можливе недовиконання плану приватизації

За її словами, деяких видів доходів надійшло менше від запланованих показників, деяких більше, але запевнила, що це все нормальний робочий процес.

Водночас Маркарова нагадала, що дефіцит бюджету становить 80 "з хвостиком” мільярдів гривень, хоча й підкреслила, що протягом останніх трьох років він постійно знижується.

Раніше в. о. мінстра фінансів повідомляла, що не бачить причин для перегляду бюджетних показників.

21 червня інформаційне управління Рахункової палати з посиланням на виступ голови Валерія Пацкана на засіданні комітету Верховної Ради України з питань бюджету повідомило, що у першому кварталі 2018 року загальний фонд державного бюджету України недоотримав 65,9 мільярда гривень, або 22,5% від плану надходжень. Основною причиною цього, за данними Рахункової палати, стало нездійснення запланованого розміщення облігацій зовнішньої державної позики.

Крім того, за словами Пацкана, привертає увагу і збільшення вдвічі, порівняно з першим кварталом 2017 року, виплат на погашення та обслуговування зобов’язань за державним і гарантованим державою боргом, що становили 89,2 млрд грн, або третину витрат державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-